RSS

Mens sana in corpore sano


Mens sana in corpore sano!


Dacă vrei să-ţi petreci timpul liber într-un mod plăcut, dar şi benefic, ai de unde alege. Poţi să faci gimnastică de întreţinere, poţi să înveţi dansuri sportive, să joci tenis sau să înoţi. Ai nevoie doar de voinţă, pentru că preţurile sunt acceptabile.
Recomandăm gimnastica de întretinere de tip fitness, în primul rând pentru sănătate.

Dacă vă respectaţi şi vreţi să vă cunoaşteţi mai bine, atunci nu rămâne decât să începeţi acest tip de efort fizic. Veţi obţine numai beneficii rapide, utile şi vizibile - atitudine pozitivă, concentrare, mobilitate, elasticitate şi forţă, inimă, plămâni şi muşchi puternici, dar şi echilibru interior. O alegere bună ar fi mersul pe bicicletă, pe role sau fotbalul şi hanbalul. Mişcarea ne ajută să ne relaxăm. Încearcă măcar o dată să renunţi la maşină în favoarea mersului pe jos. Vei fi surprinsă să vezi pe lângă câte lucruri interesante treci zi de zi fără să le acorzi atenţie. O plimbare prin parc sau 20 de minute de jogging, ne fac să uităm de stresul cotidian, să ne relaxăm şi să devenim mai optimiste.
Pe lângă faptul că, în timpul efortului fizic, creierul se oxigenează mult mai bine, acesta secretă şi serotonina, substanţă cunoscută şi sub numele de hormonul fericirii. Nu în ultimul rând, sportul ne ajută să slăbim. Făcând sport, metabolismul se accelerează, iar grăsimile se topesc mai uşor. Numărul de calorii utilizate în timpul activităţii sportive, depinde de masa corporală a fiecărei persoane şi de intensitatea activităţii. De exemplu, în timpul unei plimbări cu o viteză de 3 Km/h, o persoană de 50 de kilograme va arde 160 de calorii într-o oră, în timp ce o persoană de 70 de kg va consuma 240 de calorii.
Învăţaţi să trăiţi frumos şi să vă umpleţi timpul liber făcând sport.!
Marinela Stoica

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu