RSS

Renunta acum la vise!


Prezenţa ta ca şi cititor OK spune ceva despre tine. Nu spune totul, dar spune suficient de mult încât să-mi dau seama ca eşti interesat de succesul tău. Bravo! Tocmai te-ai diferenţiat de mase. Din păcate noi, cei care explorăm noi variante sau posibilităţi, cei care îndrăznim să ne dorim sau să visăm la o viaţă extraordinară, suntem în minoritate.

Majoritatea oamenilor au încetat să mai viseze şi s-au ascuns în spatele unei “realităţi cenuşii” în care stau foarte bine ancoraţi. Ei au impresia că sunt cu picioarele pe pamânt iar noi suntem cu capul în nori. Super, mie-mi place să fiu cu capul în nori, peisajul este mai frumos.

Partea proastă este că aceşti oameni se simt bine când ne descurajează pe noi. Ţi-aş da nişte exemple din interacţiunile mele cu astfel de indivizi dar 1. nu vreau să mi le amintesc şi 2. nu fac obiectul acestei discuţii.

Limitează-ţi asocierea cu “descurajatorii”!

Există două tipuri de relaţii: benefice şi toxice. MIT (Massachusetts Institute of Technology) a făcut un studiu conform căruia pentru fiecare descurajare este nevoie de 17 încurajări care să-ţi revigoreze încrederea în tine. Suntem foarte sensibili la influenţele externe, acestea ne pot alimenta visele, ne pot propulsa în viitor şi tot acestea ne pot omorî visele.

În afaceri este esenţial să poţi visa. Începând de la acea scânteie iniţială care provoacă naşterea business-ului până la soluţiile complexe care potenţează cele mai mari creşteri, toate aceste manifestări au ca sursă visul. Este o calitate pe care toţi antreprenorii de succes o au, am văzut-o cu ochii mei.

Eu personal am visat foarte (foarte) mult în cei 36 de ani de viaţă. Rezultatele pe care le-am obţinut după atâta visat sunt interpretabile şi relative. Unii spun că am avut succes, alţii zic că nu. Eu cred că am avut câteva succese, mai multe eşecuri şi multe vise abandonate.

De ce le-am abandonat? Pentru că am ajuns la concluzia că anumite vise nu merită visate.

“Ce înseamnă asta Marinela?”

Este foarte uşor să cazi în capcana de a visa visele altora. De exemplu mulţi dintre noi visăm la un milion de dolari şi la viaţa pe o insulă exotică unde să nu mai fim nevoiţi să muncim. Şi tu visezi asta? Fii sincer(ă)! Probabil că acesta este stereotipul succesului secolului XXI. Dar este oare ceea ce ne dorim cu adevărat?

Insula exotică

Eu cred că după un an de trăit pe acea insulă vei visa să petreci Crăciunul cu familia, să ieşi cu prietenii de-o viaţă la o cafea sau pur şi simplu să trăieşti din nou acel sentiment de apartenenţă, familiaritate şi confort pe care ţi-l oferă numai locul denumit “acasă”.

Nu insinuez că este greşit visul, vreau doar să te gândeşti dacă merită să lupţi şi să faci sacrificiile necesare pentru acest vis.

Milionul de dolari

Milionul de dolari reprezintă nevoia noastră de siguranţă. Avem impresia că un milion de dolari este suma pe care dacă o obţinem nu mai trebuie să muncim.

Dar statisticile arată că banii nu-ţi oferă siguranţa. Majoritatea câştigătorilor la loto ajung după câţiva ani într-o situaţie financiară mai rea decât înainte. Ah, bineînţeles, tu nu i-ai pierde pentru că ştii ce să faci cu banii. Hai să-ti spun un secret: aşa zic şi ei, după ce câştigă.

Siguranţa o ai atunci când eşti suficient de valoros încât să ai încredere că poţi oricând să generezi un profit lunar care să-ţi satisfacă nevoile şi dorinţele.

Fără muncă!

Excesul de timp liber este otravă. Tim Ferris

Ce frumos este să nu munceşti. Să te trezeşti dimineaţa cu zâmbetul pe buze (la ora 8, fără alarmă, că doar nu mergi la lucru), să îţi bei cafeaua liniştit, nimeni nu te grăbeşte pentru că nu ai nimic de făcut. Asta-i viaţă bună, nu?

Asta-i viaţă bună dacă prin muncă înţelegi sarcini sau activităţi obligatorii, repetitive şi care nu-ţi plac. Dar nu trebuie să fie aşa! Eu îmi iubesc munca şi nu pot să concep ideea de a nu o face. Simt că sunt implicată în ceva mai mare decât mine, simt că am direcţie şi ţel, iar asta mă inspiră, mă energizează şi mă face mai fericită.

Eu am renunţat la visul cu insula şi milionul. Am realizat că nu e visul meu. Adevăratul vis este să trăiesc momentul, să experimentez lucruri noi, să învăţ, să progresez, să ajut, să particip, să fiu apreciată şi să fiu liberă.

Dacă eşti un visător, aceasta este o încurajare! Numai visând şi crezând în visele tale vei ajunge să le trăieşti. Mesajul meu este să ai multă prudenţă în alegerea visului şi astfel poţi avea o viaţă cu adevărat extraordinară.

Misiunea noastră la Revista OK este să promovăm business-uri care ne fac o viaţă extraordinară. Ne dedicăm trup şi suflet acestui scop şi te invităm şi pe tine să faci parte din această comunitate!

  • articol scris de Marinela Stoica

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu