RSS

The Secret!

Acum o săptămînă am văzut prima dată filmul documentar The Secret (Secretul).

Filmul e excepţional. Dacă nu l-ai văzut, nu sta pe gînduri. O să îţi schimbe percepţia despre viaţă.

Pentru cei care nu ştiu nimic despre acest subiect, în esenţă, Legea atracţiei spune că gândurile noastre atrag, asemeni unui magnet, lucruri, persoane şi situaţii în concordanţă cu ele: gândurile pozitive atrag lucruri bune, cele negative doar persoane şi situaţii neplăcute. Cu alte cuvinte, noi suntem creatorii propriei noastre realitati. Subiectul este incitant, foarte generos, se aplică la toate faţetele vieţii reale, de la succesul la servici, la atragerea bogăţiei şi a partenerului ideal. Legea atracţiei funcţionează. Ţi-o spun cu tărie, apăsat, cei care o aplică, mai ales personalităţile care apar în film.

Filmul, în anumite secţiuni, mi-a produs revelaţii. În film se prezintă povestea lui Aladin şi a lămpii fermecate. Exprimarea legii este esenţa poveştii. Aladin găseşte o lampă, o lustruieşte pentru a o curăţa, eliberează duhul lămpii care îi spune: Dorinţa ta este poruncă pentru mine. Duhul este Universul, gata să ne îndeplinească orice dorinţă. Colosal, mi-am zis. Ce interpretare! Fantastic ce cunoştinţe aveau cei din vechime, secrete pe care le-au încriptat în poveşti şi alegorii.

Două zile după ce am văzut filmul, am rumegat înţelesurile, dedesupturile, mesajele, mai mult sau mai putin ascunse. Totuşi, cum functionează Legea?

  1. Cere.


Orice vrei, indiferent cît de mare, Universul îti va da, cu aceiaşi uşurinţă, chiar dacă e o ceaşcă de cafea sau bogăţii inimaginabile.E clar. Daca nu ceri (sau nu vrei) n-ai cum să obţii. Dar cum se rearanjează Universul?Nu se rearanjează. El are pentru tine o infinitate de persoane, lucruri, materii prime din care se poate construi orice, interacţiuni, oportunităţi, variante nemanifestate, gata sa fie descoperite. Trebuie doar sa le cauti. Există, dar nu le vezi. Ca să întelegi, iţi dau un exemplu.

Toată lumea se plânge că n-are bani. Că salariile sunt mici, statul le mai şi diminuează, patronii le menţin la nivel minim ca să scape de plata viramentelor, preţurile cresc, economia mondială e în criză, etc. NU AI CUM SĂ TRĂIEŞTI BINE! Da. Nu poţi. Dacă gândeşti în felul acesta. Dacă îţi schimbi optica e simplu. Te gândeşti la un obiectiv (sa am un venit lunar de 500 euro). Iţi faci timp în cursul zilei pentru acest gând. Zi de zi.

Până când:
-întâlneşti un prieten care s-a angajat la o firmă care plăteşte bine şi care îţi spune că se fac angajari
-citeşti un anunţ în ziar despre un curs de perfecţionare într-o meserie cu potenţial mare de câştig
-găseşti o informaţie utilă în OK

-alte milioane de variante pe care ţi le oferă viaţa

Aceste oportunităţi nu s-au creat prin rearanjarea Universului. Pur şi simplu ele existau. Tu treceai în fiecare zi pe lângă ele, ignorîndu-le, pentru ca tu credeai cu putere că NU POŢI CÂŞTIGA MAI MULT.

  1. Fii aliniat cu cererea (actioneaza si perfectioneaza-ti calea)


Apoi actioneză. Te duci la interviu/urmezi cursul de calificare/înveţi cum să investeşti şi porneşti investiţiile/….

Nu-ţi reuşeşte de la început? Reaminteşte-ţi Ţelul. Vizualizează. În consecinţă, perfecţionează calea pe care ţi-ai ales-o pentru a te duce spre ţelul tău. Nu te opri. Nu te descuraja. Ce înseamnă a perfecţiona calea? Pur şi simplu a alege calea cea bună. Viitorul este format dintr-o infinitate de variante în care se poate manifesta, plecând de la starea sa din prezent.

Imaginează-ţi aceasta privind un copac, aşa cum îl vedem noi. Rădăcinile sunt în pământ, nu ne interesează. Te uiţi doar la trunchi. El este situaţia ta din prezent. Trunchiul se ramifică, formând cele mai groase ramuri. Fiecare ramură se divide în mai multe subramuri, care la rândul lor se împart în rămurele. Şi aşa mai departe, la infinit. Undeva, la capătul uneia dintre ramurele de la marginea coroanei este obiectivul tău.Trebuie doar să alegi calea, pe cea bună, din aparentul haos al încrengăturii coroanei.

Nu mă crezi? Cine ar fi crezut că o tânără ţărăncuţă (Ioana d’Arc) va alunga armatele engleze dintr-o Franţa epuizată de războiul civil? Cine ar fi bănuit că patru baieţi obişnuiţi (trupa The Beatles) vor aduce Marii Britanii mai multe încasări decât industria oţelului?

Universul are în el potenţialitatea de a produce orice transformare. Trebuie doar să ceri. Indiferent cât de nebunesc pare. Apoi să găseşti calea.
Cum faci asta? Folosind cea mai puternică unealtă pe care o ai, o avem toţi: puterea subconştientului, geniul letargic ce se găseşte în fiecare din noi. Ţine minte ce spunea Saint-Exupéry:
În fiecare om doarme un Mozart.

Ţi-ai ales Ţelul. Îl precizezi în detaliu, îl scrii într-un caiet, îl vizualizezi, punând o fotografie lângă ecranul calculatorului sau mai bine folosind un wallpaper. Te gândeşti la el în fiecare zi. Apoi se întâmplă miracolul.Căile se deschid. Se ivesc oportunităţi, îţi vin idei, întâlneşti oameni care te pot ajuta. Un miracol. Cum se întâmplă asta? Simplu. Te ajută duhul din lampă. Duhul nu e Universul, e subconştientul tău.

Creierul nostru gândeşte tot timpul. Chiar şi în somn. Procesele corticale (activitatile creierului), se împart în 2 mari categorii : conştiente şi subconştiente. Şi ce-i cu asta? Ai putea să mă întrebi.
The catch, cum spun americanii, adică chestia, e că FIECARE DINTRE NOI ARE SUBCONŞTIENT. Suntem entităţi intelectuale cu geniul la purtător. Atâta doar că nu-l folosim.

Să ne întoarcem la lampa lui Aladin. Ce eliberează Aladin? Duhul din lampă. Dacă ne uităm la textul original, vedem că e vorba de djinnsau jinn, în engleză genie, tradus … geniu. Devine interesant…Din ce îl eliberează?…Dintr-o lampa. Nu dintr-o mătură, nu dintr-un ceaun. Dintr-un obiect ce produce lumina. Lumina care ne dezvăluie lumea ce stă cufundată în întuneric.

Mai explicit decât atâta nici nu se poate.

Geniul din noi, subconştientul, poate fi eliberat, accesat. Dacă noi (conştientul) cerem ceva geniului (subconstientului, ginului) el ne răspunde: Dorinta ta e porunca pentru mine. Nu Universul, cum spune The Secret, ci Geniul care se găseşte în fiecare dintre noi, este cel care lucrează pentru a ne oferi tot ce dorim. Fiecare dintre noi are un geniu la purtător. Chiar şi tu. El reprezintă soluţia la toate problemele tale, la toate visurile tale, indiferent de mărimea lor. Unii au avut visul de a deveni împăraţi. Altii de a dezlega misterele lumii. Alţii de a fi cei mai bogaţi oameni din lume. Care sunt visele tale? Le vrei îndeplinite?
Trebuie doar să eliberezi duhul din lampă şi vei obţine tot ce doreşti.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu