RSS

Tocuri inalte vs balerini.


Pantofii clasici cu tocuri inalte


Nimeni nu stie cine a inventat tocurile inalte. Unii ii atribuie acest merit lui Leonardo da Vinci. As fi tentata sa cred asta. Stim ca au aparut cam prin anul 1533, cand Caterina de Medici a purtat la nunta pantofi cu tocuri inalte de 5 cm ca sa para mai inalta. Lumea a trebuit sa astepte mai bine de 400 de ani aparitia tocurilor inalte ( in 1950 ), dar trebuie sa-i multumim Cterinei de Medici pentru moda pe care a initiat-o cu ocazia nuntii ei.


Eu personal sunt un fan al pantofilor extravaganti, nepractici si indrazneti. Dar cred in acelasi timp ca nu trebuie sa ne lipseasca din garderoba o pereche de pantofi clasici cu tocuri inalte pe care sa ne bazam in situatiile in care pantofii rosii, din piele, nu se preteaza.



Balerinii


Balerinii isi au originile in pantofii de dans pe care ii purtau cei care practicau baletul. Ei au ajuns in Franta prin intermediul unei companii americane, Repetto, specializata in costume de dans. Capezio, o alta companie americana, a creat in 1949 o pereche de balerini din piele, care se prindeau cu sireturi de glezna. Actritele au inceput sa poarte pe scena acest model de balerini ( Audrey Hepburn si Brigitte Bardot ). Balerinii au devenit astfel un element de baza in garderoba feminina ajutandu-ne sa trecem cu bine in anumite situatii dificile.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu