RSS

Apel Umanitar!

Dacă iubesc animalele nu înseamnă că doresc să le văd pe stradă, umblând în haite, atacând şi semănând spaimă în lumea din jur

Şi de aceea cred că iniţiativa Primăriei Roman , de a înfiinţa . Adăpostul de câini comunitari a fost mai mult decât salutară. Amenajat la standarde europene, adăpostul are o capacitate maximă de 150 de câini. şi este dotat cu farmacie, bloc operator, apă curentă şi centrală pe lemne.. Boxele sunt cu dublă ieşire vara afară şi iarna înăuntru în adăpost.

Hrana este variată şi se aduce prin intermediul Fundaţiei Provita de la Agrícola Bacău.- (tocătura de pui) , oasele de la Theba Company a d-lui Căpraru, iar hrana uscată – (granulele) de la Rădăuţi. Aprovizionarea cu medicamente se face prin intermediul firmei Intervet de la Bucuresti.

Scopul principal al adăpostului este de a aduna câinii vagabonzi de pe domeniul public. Acest lucru se realizează deasemenea şi la reclamaţiile cetăţenilor. Cine doreşte să ia acasă un căţel plăteşte o taxă de adopţie de 50 de lei .Cei care vor să îl lase pe perioada concediului , o pot face în regim hotelier în incinta adăpostului , taxa fiind de 50 lei pe zi .Îndemnul celor de acolo pentru persoanele care vor să renunţe la animalul lor de companie din varii motive este de a îl aduce mai bine aici , decât să îl lase în stradă, devenind astfel un pericol public pentru cei din jur.

. Mai bine prevenim decât să tratăm, nu?!

Adăpostul pentru câini reprezintă o investiţie lăudabilă pentru oraşul nostru, un loc unde sunt adunaţi, castraţi şi, dacă nu mai există tratament pentru ei, eutanasiaţi câinii fără stăpân.


Pentru adopţii,reclamaţii, sesizări, informaţii Societatea LOCATO vă stă la dispoziţie.

Şef serviciu gestionări câini comunitari inginer Lazăr Victor telefon 0726221.763

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu