RSS

Cele mai interesante destinatii turistice!


Cele mai interesante destinatii turitice


Agenţiile de turism din România au pentru clienţi o gamă diversificată de propuneri. Nu este obligatoriu să alegi un hotel de 5 stele sau o croazieră de mii de euro pentru a avea un concediu de vis. Destinaţii pline de farmec pot să fie alegerea perfectă fără cheltuirea unei sume exorbitante. Câteva sute de euro îţi pot aduce concediul de vis de care aveai nevoie după un an de muncă.

Iată câteva destinaţii pe care ar trebui să le iei în considerare dacă încă intenţionezi să pleci cu familia într-un loc ieftin şi memorabil:



Cracovia


Cracovia e un oraş super prietenos, interesant, plin de castele, de arta si cultura, în care nu ai cum să nu te simţi bine şi să nu te distrezi, fapt ce îl face o destinaţie ideală în mai multe cazuri: nu cheltui o avere dar totuşi “scapi” de România, esti singur şi vrei să socializezi cu oameni din diferite părţi ale lumii (e mereu plin de turişti străini, majoritatea tineri…), eşti cel mai mare fan al lui Tadeusz Kantor sau vrei să mergi pe urmele lui Oskar Schindler etc. Cu 200 euro şi maşina personală, 4 zile le poţi petrece aici în ţara Dragonilor şi a Corbilor.


Budapesta

Un oraş nu foarte îndepărtat, plin de istorie şi cu monumente străvechi, are capacitatea de a-ţi oferi relaxarea şi odihna de care aveai nevoie. Se spune că deţine stilul arhitectural întâlnit în Paris sau minunata Praga. Cu toate acestea, preţurile nu sunt atât de mari ca în acele locuri. De la integrarea în UE, Budapesta s-a dezvoltat foarte mult pe plan turistic şi economic. La un calcul al numărului de vizitatori ocupă un meritat loc doi, dupa Praga. Costul unui sejur de 4 zile, pentru două persoane ar putea ajunge la 150 de euro cu cazare (last minute) şi 2 plinuri de combustibil.


Maroc

Nu trebuie să fii un star de cinema ca să îţi permiţi o vacanţă în acest minunat loc. Odată ajuns nu pierde ocazia de a vizita centrul turistic Marrakech, şi locurile învecinate renumite pentru arhitectura monumentelor. Dacă dispui de ceva mai mulţi bani, un sejur la Cassablanca este de vis. Aici, un sejur te va costa aproximativ 700 de euro( dar singur).


Argentina

Doar la auzul numelui Chile sau Oceanul Atlantic te gândeşti că ar trebui să scoţi din buzunar o sumă obscenă. În preţul unui sejur (600 de euro/de persoană) ai ocazia să petreci câteva zile într-un hotel de 5 stele profitând din plin de zilele destinate relaxării după un an de muncă. Hotelurile în general beneficiază de piscină interioară încălzită, locuri de joacă special amenajate pentru copii şi jacuzzi. Ţie îţi rămâne doar să te bucuri de locurile minunate oferite de Ţara de Foc.

Venezuela

În ultimii ani, Venezuela s-a axat pe dezvoltarea turismului pentru a nu fi în totalitate dependentă numai de industria petrolieră. Jungla tropicală, Anzii şi cascadele de o frumuseţe uluitoare sunt doar câteva din atuurile acestei minunate destinaţii. Un concediu în Venezuela costă ceva mai mult dar poţi să fii sigur ca merită. Aproximativ 1000 euro îţi vor oferi un sejur de vis în această minunată ţară exotică.

Egipt

Situat în partea de N-E a Africii, misterios şi plin de farmecul aşternut în decenii, Egipt este oricând destinaţia ideală. Acest "dar al Nilului" oferă o experienţă unică pe care cu siguranţă nu o vei uita curând. Cu 400 euro ai să ai cu siguranţă parte de inedit şi de unic în acest tărâm al misticismului şi al misterelor, încă vii, ale faraonilor.


Barcelona


Orasul Barcelona este si probabil va fi mereu de acum incolo sub puternica impresie a operei lui Antoni Gaudi. Pe langa operele sale arhitecturale bine cunoscute in intreaga lume, Barcelona are de oferit turistilor care ii calca pragul o multime de alte obiective turistice. Barcelona este cu siguranta o destinatie de vacanta ideala si datorita plajelor sale la Marea Mediterana si Oceanul Atlantic.


Sagrada Familia, capodopera neterminata a lui Antoni Gaudi este unul dintre cele mai vizitate obiective turistice in Barcelona.



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu