RSS

4 trucuri care te transforma intr-o persoana curajoasa!


Teama reprezintă una dintre cele mai grave şi mai limitate emoţii din viaţă, fiind un sentiment care ne însoţeşte până în ultimul moment. Neliniştea nu face altceva decât să ne închidă într-o carapace din care cu greu putem ieşi deoarece este imposibil să evoluăm pe plan fizic şi emoţional dacă încrederea în forţele proprii nu există.

Iată patru trucuri pentru a te putea transforma într-o persoană curajoasă, care poate înfrunta problemele vieţii:

1. Nu-ţi fie teamă de eşec

Eşecul nu există. Acesta reprezintă doar o teamă impusă de propria persoană pentru a te pedepsi în ceea ce priveşte greşelile pe care le faci.

Pierderea perspectivei înfăţişează o cauză a declanşării eşecului. Gândirea trebuie să fie una pozitivă, indiferent de situaţie. În plus, conform proverbului, “când se închide o uşa, se deschide o nouă fereastră”.

Nereuşita trebuie să se transforme în curaj şi, odata cu aceasta, încrederea în forţele proprii trebuie să crească deoarece numai prin puterea voinţei şi rezistenţă în faţa problemelor poţi scăpa de teama eşecului.

2. Înălţimea nu contează

Înălţimea este o problemă cu care multe persoane se confruntă. Atitudinea de superioritate nu se raportează la înălţimea perfectă, ci din contra, aceasta se reflectă în limbaj, în personalitatea fiecăruia, în modul de a trata un subiect.

Încrederea în propria persoană este extrem de importantă, având în vedere rolul pe care oamenii îl au în societate.

Spre exemplu, Kylie Minogue măsoară doar 1,51 de metri înălţime şi este considerată una dintre cele mai frumoase femei din lume. De asemenea, Danny DeVito, deşi are doar 1,52 metri, se numără printre cei mai talentaţi actori de la Hollywood.

La polul opus se află Uma Thurman. Vedeta este cunoscută pentru rolurile solicitante pe care le alege în filme. Deşi are 1,83 de metri înălţime (destul de mult pentru o femeie), Uma nu renunţă la tocurile înalte când participă la evenimente, fapt ce ne demonstrează încrederea pe care o are în propria persoană şi convingerea de care dă dovadă.

3. Ai încredere în tine

Încrederea în forţele proprii este suficientă pentru a avansa atât pe plan profesional, cât şi pe plan personal, sentimental.

Este foarte important să ştii că nu ai nevoie de îndrumători sau de susţinători care să îţi arate paşii pe care trebuie să îi faci în viaţă, ci doar de vocea interioară. Singură poţi prinde curaj, încredere, speranţă, forţă şi inspiraţie pentru proiectele şi visurile pe care le ai.

4. Nu trebuie să depinzi de părerea celor din jurul tău

Acordă-ţi posibilitatea de a acţiona după propria voinţă fără să îţi pese de părerea celor din jurul tău. Înfruntă o situaţie de care îţi este teamă, impune-ţi punctul de vedere într-o conversaţie, reacţionează şi arată că meriţi să fii respectată.

Dacă toată lumea te place, este posibil să fii o persoană care nu are prea multe de spus. Nu ai nevoie să fii etichetată ca o “persoană draguţă”, ci din contra, demonstrează ca poţi depinde doar de tine însăţi. Astfel îţi poţi îmbunătăţi respectul de sine.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu