RSS

De ce aleg barbatii sa aiba o amanta?


E destul de greu să ai o viaţă dublă, deci motivaţia masculină trebuie să fie puternică. Ai o amantă ... atunci când ea umple un gol în tine. Această lipsă poate fi de natură sufletească, sexuală, socială sau mai multe la un loc. Lui îi este mai simplu: are o familie care, neştiutoare, îi va fi mereu alături şi îi va umple viaţa atunci când „iubita“ nu îi este alături. Ea nu are pe nimeni. Nu are decât mini-vacanţe furate - o zi la mare sau la munte, o după-amiază la iarbă verde... Şi toată lumea se întreabă cum de o fată ca ea poate să fie în continuare singură.


Amanta... ce cuvânt exotic. Îmi evocă o frumuseţe misterioasă, o fiinţă atât de magnetică încât nici un bărbat, căsătorit sau nu, nu se poate sustrage farmecului ei, o curtezană modernă aflată deasupra idealurilor feminine comune.

În viaţa de zi cu zi însă, amantele bărbaţilor însuraţi sunt de cele mai multe ori femei obişnuite, cu nimic superioare soţiilor înşelate. Şi atunci, ce le face atât de speciale?

De ce înşeală bărbaţii? Întrebarea pe care toate ne-am pus-o măcar o singură dată, chiar dacă nu am avut de-a face cu faptul împlinit. „Femeile au nevoie de un motiv ca să înşele - bărbaţii n-au nevoie decât de un loc unde să se întâmple asta“, spune înţelepciunea populară.

Într-adevăr, se pare că bărbatul este predispus genetic la poligamie; scopul său genetic este să se înmulţească, iar şansele cresc odată cu numărul partenerelor. Se mai spune că singurul motiv valabil pentru care bărbatul înşeală este varietatea. „Cealaltă“ nu trebuie să fie nici mai frumoasă, nici mai desteaptă, nici mai deosebită - e destul să fie alta.

Însă când ne referim aici la amante, nu ne gândim la diverse aventuri de-o noapte şi tentaţii sporadice cărora bieţii bărbaţi le cad sau nu victime. Vorbim despre amantele pe termen lung, femeile care stau în umbra lor. Nu ne gândim nici la materialiste, la femeile întreţinute de bărbaţi mult mai bogaţi. În aceste cazuri, amanta e o femeie de afaceri care pur şi simplu donează un serviciu contra cost. Este o relaţie previzibilă şi uşor de analizat. Haideţi să vorbim despre femeile care au neşansa să se îndrăgostească de bărbaţi însuraţi şi despre viaţa pe care ele o aleg cu bună ştiinţă.

A cui e vina? Răspunsul meu sincer este... că nu ştiu. E simplu să spui că e vina bărbatului, nestatornic şi preocupat numai de sex. Sau a femeii care nu ştie să-şi păstreze soţul lângă ea. Însă oamenii sunt atât de diferiţi, iar fericirea eternă în cuplu este un lucru atât de delicat şi de greu de menţinut, încât nu are nici un rost să emitem teorii universale care-şi găsesc prea rar aplicarea în realitate. Mai devreme sau mai târziu va trebui să acceptăm faptul că, în viaţa de zi cu zi, dragostea nu e ca în filme, lucrurile se mai schimbă. Şi mai ales că amantele nu sunt întotdeauna fiinţe malefice puse pe „stricat case“.

Eu nu cred în categorisire. Aşa cum există atâtea caractere la femei şi bărbaţi în general, aşa şi la amante. Depinde de ele, depinde de motivaţia lor. Ştiu că sunt femei care sunt amante pentru a obţine anumite avantaje, de ce gen or fi ele. Dar sunt şi femei idealiste şi romantice. Îndrăgostite, care iubesc şi atât.

Devine la un moment dat greu pentru amantă că îi lipseşte timpul alături de el şi începe din ce în ce mai mult să vrea ce nu poate avea: seri târzii, dimineţi, Crăciunul - sau să-i cunoască părinţii. Şi, în momentul când începe să o obsedeze faptul că nu poate avea nimic din toate astea, se va simţi frustrată.

Nu că nu ar putea să trăiască fără aceste momente, dar e un sentiment foarte neplăcut să-ţi doreşti mult ceva, şi să nu poţi avea. Totuşi important pentru ea e să aibă pe cineva, şi să îl poată privi în ochi şi să îi poată vorbi.

Momentele în care sunt împreună oricum sunt cele mai importante ...


2 comentarii:

Anonim spunea...

cel mai slab articol of all!parca e o discutie la colt de strada intre mamaie si fata de 20 de ani fara scola. atunci cand e scris de o femeie trebuie sa aiba partea aceea in care femeia alege sa fie cuceritoare si fara prejudecati adica..isi permite da fie the second , dar fara pareri de rau..sau sa fie un articol trash pt barbatii care nu stiu ce insemna fidelitatea si care nu stiu sa aprecieze femeia pe care singuri si-au ales-o. anyway..am gasit revista pe acasa..desi nu o citesc decat ..este un cafe bar pe undeva pe la noi in oras..slab..pacat de calitatea hartiei.

heartblue spunea...

Femeia in complexitatea ei...poate fi mai mult decat o amanta...inca o data barbatii castiga in lupta trofeelor

Trimiteți un comentariu