RSS

Cocktailuri celebre!

1. Mojito
Un amestec proaspăt de rom, lime, apă minerală și mentă, cu puțin zahăr pentru doritori! Pentru a "tăia" tăria romului, pune în pahar gheață, lime, zăhar și mentă, zdrobește-le și apoi adaugă apă minerală și rom alb!

2. Cuba Libre
Rămânem în zona romului și preparăm un cocktail proaspăt, energizant și plin de savoare. Într-un pahar mare se pune rom, sucul de la jumătate de lime și 150 ml Coca-Cola. Se servește cu gheață și eventual, cu o umbreluță colorată!

3. Margarita
Un miros divin, un gust desăvârșit! Un pahar de martini se stropește cu puțină zeamă de lime, se dă prin sare și se umple cu: tequila blanco, triplu sec sau alt lichior pe bază de lămâie sau portocală și suc de lime/lămâie. Se poate prepara Margarita și cu fructe: cu zmeură, căpșuni sau portocale și se servește cu gheață pisată.

4. Pina Colada
O altă băutură savuroasă și dulce, pe bază de rom! Se adresează în general doamnelor și se prepară din rom alb, cremă de nucă de cocos și suc de ananas. Se servește cu gheață, ornată cu ananas și o cireașă.

5. Manhattan
Acesta este un cocktail mai tare, robust și parfumat. Într-un pahar de martini se pune whisky de calitate, vermut dulce și puțin vermut sec, în cantități egale. Se amestecă bine și se servește cu gheață pisată și o cireașă.

6. Cosmopolitan
Celebrul cocktail al fetelor din "Sex & the city" face "ravagii" în randul domnișoarelor din lumea întreagă. Este putin dulce și foarte savuros. Pune într-un pahar vodcă de bună calitate, triplu sec sau alt lichior de portocale/lămâie, suc de lămâie și suc de afine (sau orice alte fructe de pădure). Se servește cu gheață și decorat cu lămâie!

7. White Lady
Un cocktail parfumat și îmbietor. Se amestecă într-un pahar de martini gheață pisată, gin, Cointreau și suc de lămâie. Se decorează cu mentă și are un efect revigorant și tonic.

8. Mai Tai
Este o băutură foarte parfumată și răcoritoare. Se prepară din rom, lichior de portocale, suc de portocale proaspăt, puțină zeamă de ananas din compot, zeama de lămâie și gheață. Se ornează cu o felie de lime și mentă.

9. Italian Blossom
Un cocktail rafinat pentru ocazii speciale. Se prepară din Campari, suc de portocale și șampanie. Se asezonează cu felii de portocală, zmeură și multă gheață.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu